Alqueries: El Temps D Un Poble I

AUTOR(A) Vv.aa.
TAMAÑO DEL ARCHIVO 10,99 MB
NOMBRE DEL ARCHIVO Alqueries: El Temps D Un Poble I.pdf
FECHA 2004

Descubre el libro de Alqueries: El Temps D Un Poble I con carreracentenariometro.es. Lea el PDF de Alqueries: El Temps D Un Poble I en su navegador de forma gratuita. Regístrate y descarga Alqueries: El Temps D Un Poble I y otros libros de Vv.aa..

Carreracentenariometro.es Alqueries: El Temps D Un Poble I Image

DESCRIPCIÓN

En primero lugar se hace un repaso de los asentamientos prehistóricos que bordean el término de la actual población, desde el Neolítico hasta la época ibérica. En la segunda parte podemos observar el impacto de la romanización en este rincón de La Plana: el poblamiento, las vías de comunicación y la explotación del territorio. Finalmente, una tercera parte arranca en el momento de la conquista para mostrarnos como surgen ?a partir de las alquerías del periodo islámico? una serie de pequeños núcleos y sus complejas relaciones con la ciudad de Vila-real, en cuyo término se encuentran ubicadas, a lo largo de la Edad Media y hasta el siglo XVI.En primer lloc es fa un repàs dels assentaments prehistòrics que voregen el terme de l?actual població, des del Neolític fins l?època ibèrica. A la segona part podem veure l?impacte de la romanització en aquest racó de la Plana: el poblament, les vies de comunicació i l?explotació del territori. Finalment, una tercera part arranca en el moment de la conquesta per a mostrar-nos com sorgeixen ?a partir de les alqueries del període islàmic? una sèrie de xicotets nuclis i les seues, a voltes difícils, relacions amb la ciutat de Vila-Real, en el terme de la qual es troben ubicades, al llarg de l'edat mitjana i fins el segle XVI.

DESCARGAR
LEER EN LINEA

"Serà l'únic col·legi en un poble amb piscina climatitzada", bromeja l'alcalde d'Alqueria d'Asnar, Jaume Pasqual, ja que el nou col·legi es construirà just al costat de la popular piscina. És el gran projecte d'Alqueria d'Asnar, la construcció del nou centre de primària que acull vora 30 alumnes del municipi.

Ací teniu els tallers i grups dirigits a xiques i xics de primària que organitza el Casal Jove de les Alqueries i l'associació juvenil Casal SOS. Encara sou a temps d'apuntar-vos a Sabadacasal, que va començar el passat dissabte. Sabadacasal és un esplai: un grup de temps lliure portat endavant per jóvens voluntaris i voluntàries.…