Afers (No Tan) Estrangers: Les Claus Del Nou Mapa Politic Mundial

AUTOR(A) Marti Anglada
TAMAÑO DEL ARCHIVO 1,57 MB
NOMBRE DEL ARCHIVO Afers (No Tan) Estrangers: Les Claus Del Nou Mapa Politic Mundial.pdf
FECHA 2008

El libro Afers (No Tan) Estrangers: Les Claus Del Nou Mapa Politic Mundial en formato PDF. El libro Afers (No Tan) Estrangers: Les Claus Del Nou Mapa Politic Mundial en formato MOBI. El libro Afers (No Tan) Estrangers: Les Claus Del Nou Mapa Politic Mundial en formato ePUB. El libro fue escrito en 2004 por el autor Marti Anglada. Disfruta leyendo con el sitio web carreracentenariometro.es.

Carreracentenariometro.es Afers (No Tan) Estrangers: Les Claus Del Nou Mapa Politic Mundial Image

DESCRIPCIÓN

« Les claus del nou mapa polític mundial. » Els afers estrangers sempre acaben creant una tereanyina que ens envolta estretament i ens captura. Text de contraportada La Humanitat té dos gran reptes en el segle XXI: el canvi climàtic i l’escasedat de recurosos energètics. Les accions per fer-hi front tenen una naturalesa molt diferent: mentre que les mesures per frenar el canvi climàtic són de caràcter cooperatiu entre els diversos estats, les accions per garantir-nos els recursos energètics són de caràcter competitiu entre els estats. Les innovacions per reduir el CO2 a l’atmosfera beneficiaran el conjunt del planeta. En canvi, la innovació en el camp energètic és de caràcter més nacionalment estratègic: una posició d’avantatge en aquest terreny dóna un poder inequívoc a uns estats enfront d’uns altres. La competència per les fonts d’energia, especialment pel petroli, és duríssima i serà, previsiblement, la principal causa de conflictes internacionals en els pròxims anys. La incorporació progressiva dels 1.300 milions de xinesos i dels 1.200 milions d’indis al benestar de les societats industrials està convertint la lluita per l’energia en el factor central dels anomenats afers estrangers. I, vist des de Catalunya, el més preocupant de tot és la indefinició política d’Europa, en aquest món de titans que busquen desesperadament petroli des de l’Àrtic fins a l’Antàrtida.

DESCARGAR
LEER EN LINEA

Els representants de la República de Weimar van ser obligats a signar el Tractat sota l'amenaça d'una represa del conflicte. El ministre alemany d'afers estrangers, Hermann Müller, va signar-lo el 28 de juny de 1919. El Tractat va ser ratificat per la Societat de Nacions el 10 de gener de 1920.

Marianne Leonie Petrus Thyssen (Sint-Gillis-Waas, Bèlgica, 1956) ha estat, durant cinc anys, la comissària d'Ocupació, Afers Socials i Mobilitat Laboral de la UE. Política del partit cristià-demòcrata flamenc i jurista de professió, va ser, també, eurodiputada durant 10 anys. Enguany, però, posarà punt final a la seva carre-ra política.