Joan Coromines

AUTOR(A) Sergi Sol
TAMAÑO DEL ARCHIVO 8,60 MB
NOMBRE DEL ARCHIVO Joan Coromines.pdf
FECHA 2005

Descubre el libro de Joan Coromines con carreracentenariometro.es. Lea el PDF de Joan Coromines en su navegador de forma gratuita. Regístrate y descarga Joan Coromines y otros libros de Sergi Sol.

Carreracentenariometro.es Joan Coromines Image

DESCRIPCIÓN

Joan Coromines va ser, des de molts punts de vista, un personatge extraordinari. En ell, passió, talent i intel·ligència confluïen en un grau altíssim. Amb aquestes qualitats, i amb una tenacitat implacable i un compromís nacional il·limitat, va construir una obra lingüística que és essencial en l’àmbit del català (i també del castellà) i que, alhora, és d’una singularitat extrema dins el context científic internacional. Per bastir aquesta obra, en el curs de molts decennis, Joan Coromines va recórrer a peu tots els municipis dels Països Catalans; excursionista empedreït, també va ser el primer català a coronar un cim verge andí de més de 5.000 metres. Perquè la llarga vida de Joan Coromines el va portar a viure i protagonitzar alguns dels episodis més vibrants i audaços dels anys vint i trenta del segle XX, a pagar amb exilis les dictadures de Primo de Rivera i de Francisco Franco, a exercir la docència en universitats diverses (a Barcelona, a l’Argentina, als Estats Units), però sempre posant la seva vida al servei d’un ideal que no és altre sinó el redreçament de la pàtria. La conjuntura històrica, el llegat familiar i l’entorn que Joan Cormoines es va triar van contribuir en diversa mesura a la configuració d’una personalitat que ha esdevingut llegendària. Aquest llibre de Sergi Sol ens proposa una aproximació exhaustiva i minuciosa a aquesta figura incomparable.

DESCARGAR
LEER EN LINEA

Los comentarios son únicamente para que quienes conocéis Joan Coromines podáis dejar opiniones que puedan ser útiles a quienes estén buscando más información. Por favor, no dejes datos como tu email o teléfono. Si lo que deseas es contactar con Joan Coromines, encontrarás sus datos arriba.

DE JOAN COROMINES J. GULSOY 1. Tengo .que empezar haciendo una aclaración, ya que podría parecer un poco extraño que les hable a ustedes uno que no sea el mismo Coromines, tratándose de un diccionario de él, y de un diccionario, además, que sólo fue puesto en marcha en fecha reciente. El caso es que