Compromis De Poeta

AUTOR(A) Eusebi Ayensa Prat, Francesc Foguet
TAMAÑO DEL ARCHIVO 9,62 MB
NOMBRE DEL ARCHIVO Compromis De Poeta.pdf
FECHA 2009

Descubre el libro de Compromis De Poeta con carreracentenariometro.es. Lea el PDF de Compromis De Poeta en su navegador de forma gratuita. Regístrate y descarga Compromis De Poeta y otros libros de Eusebi Ayensa Prat, Francesc Foguet.

Carreracentenariometro.es Compromis De Poeta Image

DESCRIPCIÓN

Els autors reivindiquen l'articulisme d'opinió d'una de les veus literàries més estimades pel públic lectorEusebi Ayensa i Francesc Foguet reivindiquen, en aquesta antologia, l'articulisme d'opinió d'una de les veus literàries més estimades pel públic lector, Maria Àngels Anglada (Vic, 1930 - Figueres, 1999). Del més de mig miler d'articles que Anglada va escriure, els curadors n'han seleccionat 140 en què l'escriptora fa evident el seu compromís moral i cívic. L'autora denuncia l'abús, la injustícia, la repressió; defensa els drets de les dones, la llengua, la cultura, l'art...Perquè Anglada no deixa de ser"una poeta" que opina, a consciència, sobre temes d'actualitat. I ho fa sempre des del respecte per les opinions d'altri i sobre el fonament sòlid de la seva vastíssima cultura.Aquesta selecció mostra la profunditat conceptual i la delicadesa formal de l'articulisme d'Anglada i, per damunt de tot, l'humanisme militant d'una escriptora que va saber enllaçar els temps antics amb les problemàtiques contemporànies. Tot això hauria de ser matèria de reflexió per als lectors i lectores d'avui.

DESCARGAR
LEER EN LINEA

Renovadora de la poesía de su país, Nicaragua, junto a Ernesto Cardenal.En sus versos siempre está presente el compromiso social. A continuación reproduzco 5 poemas de Gioconda Belli.

Todos ellos muestran o han demostrado en sus obras un compromiso que podríamos llamar social, activista o abiertamente político. Sus opiniones, diversas y a veces enfrentadas (salvo en la casi unánime reivindicación de la figura de Vallejo), certifican una idea: el poeta debe actuar.