Argelagues

AUTOR(A) Gemma Ruiz
TAMAÑO DEL ARCHIVO 4,88 MB
NOMBRE DEL ARCHIVO Argelagues.pdf
FECHA 2018

El libro Argelagues en formato PDF. El libro Argelagues en formato MOBI. El libro Argelagues en formato ePUB. El libro fue escrito en 2004 por el autor Gemma Ruiz. Disfruta leyendo con el sitio web carreracentenariometro.es.

Carreracentenariometro.es Argelagues Image

DESCRIPCIÓN

Tres dones lluiten, al llarg del segle XX, per obrir-se camí en el món laboral de les fàbriques tèxtils del Vallès i per tirar endavant la família.La periodista Gemma explica la vida de tres dones de diverses generacions al llarg del segle XX, entre Castellterçol i Sabadell, del Vallès rural al Vallès urbà. L’esforç per adaptar-se als efectes de la revolució del tèxtil, el pas de la vida a pagès a la vida als afores d’una ciutat en procés d’industrialització, i sobretot els canvis que es produeixen en la vida diària familiar. Els fets i les veus reivindiquen, per si mateixos, el paper de la dona en l’evolució de la societat catalana del segle XX.Argelagues és un relat èpic i emotiu sobre aquestes dones i també un homenatge que estava pendent.Amb la col.laboració de la Generalitat de Catalunya, Departament de Cultura.

DESCARGAR
LEER EN LINEA

L'argelaga borda, argelaga, argelaga de bosc, argelaga de marge, argelaga de muntanya, gatosa (negra) o argilaga (Genista scorpius) és un arbust papilionaci molt espinós, de fulles simples i petites flors grogues agrupades en ramells. Creix en llocs secs, pedregosos i assolellats. L'argelaga s'assembla a la ginesta però és molt més petita i punxa molt.

El emblemático 'Tarzán de Argelaguer' ha muerto a los 79 años en las cabañas de Argelaguer, su gran obra. Josep Pujiula, conocido popularmente como en Garrell, se había hecho famoso por sus...