Entre El Rei I La Terra: El Poder Politic A Catalunya Al Segle Xv I

AUTOR(A) Miquel Perez
TAMAÑO DEL ARCHIVO 1,86 MB
NOMBRE DEL ARCHIVO Entre El Rei I La Terra: El Poder Politic A Catalunya Al Segle Xv I.pdf
FECHA 2004

El libro Entre El Rei I La Terra: El Poder Politic A Catalunya Al Segle Xv I en formato PDF. El libro Entre El Rei I La Terra: El Poder Politic A Catalunya Al Segle Xv I en formato MOBI. El libro Entre El Rei I La Terra: El Poder Politic A Catalunya Al Segle Xv I en formato ePUB. El libro fue escrito en 2004 por el autor Miquel Perez. Disfruta leyendo con el sitio web carreracentenariometro.es.

Carreracentenariometro.es Entre El Rei I La Terra: El Poder Politic A Catalunya Al Segle Xv I Image

DESCRIPCIÓN

Miquel Pérez Latre ens proporciona una visió innovadora de la política a Catalunya al segle XVI. Exposa el desenvolupament institucional de la Diputació del General de Catalunya en el marc de la política imperial dels Àustria i posa en relleu la confront ació entre les necessitats de "la terra" i les del rei. En efecte, el desplegament polític i territorial de la Diputació %u2013vist amb malfiança des de la monarquia, la qual havia supeditat la política i la fiscalitat a les urgències imperials%u2013 coincidia amb un procés d'expansió demogràfica i econòmica de la societat catalana que tenia com a corol·lari la participació en les institucions dels grups socials vinculats a les activitats econòmiques, que necessitaven que el sistema polític funcionés.

DESCARGAR
LEER EN LINEA

A Catalunya, el 1333, va ser conegut com "lo mal any primer", nom que donaria inici a un període de temps amb moltes dificultats. De la mateixa manera que al segles XII i XIII l'augment de producció agrícola va provocar que la gana disminuís i la població augmentés, a mitjans del segle XIV es va produir la situació inversa.

L'any 1137 les noces entre Peronella, filla del rei aragonés, ... L'avanç de la Reconquista va fer que els reis concediren enormes extensions de terra als nobles, ... Però fou durant el regnat de Joan II, a mitjan segle XV, quan Catalunya es va veure immersa en una greu crisi econòmica entre lluites socials i polítiques.